Broken Wings:/ Catch me when i fall?

Direktlänk till inlägg 4 november 2010

Kärlekens helande krafter!!

Av Milla - 4 november 2010 21:03

Allt fler unga människor hamnar i depressioner och isolerar sig från sin omgivning och allt fler läkarna står mot väggen i lösning efter svar. Tonvis med antidepp mediciner skrivs ut årligen och det kryper allt länge ner i åldrarna speciellt på unga kvinnor.. Tragiskt att den psykiska ohälsan pga av att man förlorar någon som står en nära, brustna hjärtan, trasiga barndomar etc ska drabba personen så hårt och även dom som står denne nära..


Jag vet vad jag pratar om för jag har vart där långt där nere där man inte ser nåt ljus allt är bara mörkt, läskigt,kallt och det gör ont, förbannat ont och framtiden känns så oviss.. Jag har inte behövt någon antidepp medicin tack vare en väldigt kärleksfull omgivning, vänner, familj, människor jag mött på nätet, på gatan som någonstans "hört" min historia.. Ordet är kärlek, kärlek kan "bota" allt, det är iaf vad jag tror. Kärleken mellan människor, att visa att man byr sig, att bara finnas där, en varm kram kan läka trasiga hjärtan och själar samtidigt som man måste jobba med sig själv..


Många läkare skriver bara ut massa piller utan att tänka lite längre i bland kan det faktiskt "bara" handla om beröringen tex taktil massage.. Himmelriket säger jag bara, mitt botemedel när det va som mest tungt.. För dom som inte vet vad taktil massage är så kan jag berätta vad det är.


Taktil massage började utvecklas för cirka 30 år sedan. Taktil massage är mjuk och omsorgsfull beröring av huden. Massagen ges med respekt och lyhördhet för personens integritet.

Metoden ger avslappning och skapar lugn och ro. Andra effekter av taktil massage är lindring av smärta, förbättrad mag- tarmfunktion, bättre sömn och starkare självkänsla. Med andra ord ger taktil massage ökat välbefinnande och ökad livskvalitet.

Taktil massage ges med lugna, mjuka strykningar på huden. Huden är till ytan det största sinnesorganet. Det är i huden det taktila sinnet, beröringssinnet, finns inbäddat. Huden är en skyddsbarriär och en stor del av vår personlighet.

Beröring av huden är nödvändig för att vi ska må bra och utvecklas till kärleksfulla och harmoniska människor. Det är viktigt att vi blir bekräftade och mår bra i livets olika skeden.

Taktil massage påverkar det parasympatiska systemet i det autonoma nervsystemet. Massagen ökar hormonet oxytocin som skapar lugn och ro i kroppen. Taktil massage ger ökat välbefinnande och ökad livskvalitet.


Beröring är livsviktigt för alla människor!!


Jag rekomenderar verkligen detta speciellt till människor som vet med sig att dom får för lite kroppsberöring av olika anledningar, människor som är i någon form av mildare depression (vid allvarligare kan detta vara bra i kombination med tex antidepp) mot  värk i leder, rygg, nacke etc PROVA har svårt att tro att du kommer att ångra dig..


Kärlek och närhet betyder mer för vår fysiska, emotionella och själsliga hälsa än alla andra kända hälsofaktorer tillsammans <3


 

Låt oss älska och älskas och beröra varandra kroppsligt, själsligt, hjärtligt för ett friskare Sverige <3


Puss på er skruttungar


 

 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Milla - 23 september 2011 00:33


  Tröttnat på den här bloggen så därför är det tyst härifrån får ingen energi av den då jag tusen åter tusen gånger "måste" läsa gamla inlägg som drar upp massa sår mer än nödvändigt.   Jag håller på att forma en ny blogg som kommer att passa ...

Av Milla - 13 mars 2011 23:18


I live, I breathe, I let it rain on me I sleep, I wake, I try hard not to break I crave, I love, I've waited long enough I try as hard as I can Am I not pretty enough? Is my heart too broken? Do I cry too much? Am I too outspoken? Don't I m...

Av Milla - 10 mars 2011 14:22

I get lost in life when it smashes in my head.. Bara en helt ovanligt vanlig dag :p   Finns så många vägar att välja på, vilken ska jag ta? Tusen och åter tusen tankar i huvudet som cirkulerar..   "Jag är ingen soldat,har inga vapen att ta ti...

Av Milla - 6 mars 2011 19:07

Ärlighet är en dyr present, förvänta dig inte av den billiga människan:/   Har haft fullt ös hela dagen där vissa saker tagit energi och andra gett men kan inte känna att det kompenserade upp det dåliga.. Det är skönt att veta att det är en mor...

Av Milla - 15 februari 2011 21:22

Presentation


► Play the moment

▌▌ Pause the memories

■ Stop the pain

◄◄ Rewind the happines


I´m a lover not a hater

Omröstning

Varför väljer du att INTE kommentera vissa inlägg somdu läser i andras bloggar ??
 Ointressant
 Orkar inte
 Vet inte
 Jag vill men vet inte vad jag ska skriva?

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lämna ett fotstamp ;)


Ovido - Quiz & Flashcards